Niet aangeboren hersenletsel

Niet aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een naam voor verschillende soorten hersenletsel. Bij NAH kun je bijvoorbeeld denken aan een beroerte (CVA), hersentumor, zuurstoftekort in de hersenen door een hartstilstand, of een hersenvliesontsteking. Het kan ook ontstaan zijn door een ongeluk of ander trauma, zoals een hersenschudding of een flinke klap op het hoofd.

Sylvie van Osch Psycholoog

Behandeling ‘op maat’

We starten met het samen onderzoeken wat je graag anders wil in je gedrag, gevoel of gedachtes. Bij het jou helpen bereiken van je behandeldoelen maak ik graag gebruik van delen uit verschillende vormen van therapie. Ik werk altijd met wat voor jou als persoon het beste werkt. Bij de behandeling houd ik uiteraard ook rekening met resterende cognitieve problemen, en/of slechtziendheid, slechthorendheid of …

Voor degenen die verder weg wonen en in hun eigen regio niet terecht kunnen, kunnen we werken met beeldbellen.

Klik hier indien je een brochure wilt lezen over neuropsychotherapie bij praktijk Referentiepunt.

Voor wie?

Mogelijk heb je al een revalidatietraject doorlopen. Dit hield op een gegeven moment op. Toen kwam je thuis te zitten. Het drong toen pas echt door: is dit het nu? Wat moet ik nu? De is de chronische fase na NAH.

Of je hebt NAH opgelopen, maar in relatief milde vorm, met meer subtiele gevolgen. Nog steeds is dat heel vervelend natuurlijk. Je kwam niet in aanmerking voor een multidisciplinair revalidatietraject. Maar je loopt wel, op de een of andere manier, in je leven vast.

Helaas is het ook zo, dat er om wat voor reden dan ook mensen zijn die pas veel later weten dat zij lijden aan NAH. De klachten waren er wel, maar de diagnose is eerder gewoonweg ‘gemist’. Je mag ook samen komen met je partner. Misschien lees je dit alles wel omdat je een partner, kind of zus bent van iemand met NAH en is het ook voor jou moeilijk.

Wanneer kun je beter elders terecht?

Wanneer bij de kennismaking blijkt dat je elders, van andersoortige hulp en expertise, méér kunt profiteren – dan zoek ik mee naar een alternatief.

Het is beter elders te kijken wanneer men crisisgevoelig is, psychoses heeft, manisch depressief is, acute verslavingsproblematiek heeft, persoonlijkheidsproblematiek of chronische (terugkerende of aanhoudende) psychiatrische stoornissen. Vaak speelt dit al langer dan de gevolgen van het hersenletsel.

Dergelijke problematiek en achtergrond vergen namelijk een ander type specialistische behandeling met andere faciliteiten die een vrijgevestigde praktijk zoals van mij niet heeft.

Als we voorafgaand aan of tijdens de intakefase tot deze conclusie komen, dan zal ik met je meedenken over een meer geschikt behandeladres. Ik beschik over een uitgebreid netwerk.