Praktische zaken

 

Behandeling kan zonder verwijzing van de huisarts. Individuele sessies worden veelal tot maximaal 50% vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder de noemer psychosociale therapie. Check je polis voor de voorwaarden, of klik hier voor een simpel overzicht van verzekeraars en vergoedingen via de beroepsvereniging psychosociale therapeuten (NVPA). Het beste is om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en het hen voor te leggen. Ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Relatietherapie wordt veelal niet vergoed.

De zorgverzekeraar wordt niet op hoogte gesteld van de inhoud van je gesprekken. Je kunt met allerlei soorten klachten terecht, ook voor klachten zoals burn-out waarvoor de zorgverzekeraar normaliter niet uitbetaalt. De gesprekken gaan niet af van je eigen risico.

In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor je kan betekenen. Je ervaart dan ook of je je prettig voelt bij me.

Op het moment is helaas de wachtlijst gesloten. Pas rond half september kunt u zich weer aanmelden. Hierna kan het kennismakingsgesprek plaatsvinden en eventuele start van de behandeling. Excuses voor eventueel ongemak.

Tarieven

Kennismaking Gratis
Sessie (individueel, 50 minuten) € 89,- (niet BTW plichtig)
Relatietherapie (twee mensen, 60 minuten) € 132,- (inclusief BTW)

De praktijk en privacy

Afspraken moeten uiterlijk 24 uur vooraf aan de geplande afspraak worden afgezegd, dat mag ook per voicemail, e-mail of Whatsapp. Dan kan ik nog een afspraak met iemand anders plannen. 

Er is sprake van een beroepsgeheim, zonder je schriftelijke toestemming geef ik geen informatie aan anderen. Het is verstandig zelf je huisarts in te lichten dat je gesprekken hebt. Zo kan de huisarts goed overzicht houden van wat er bij je speelt.

Heb je problemen met de behandeling, dan hoop ik dat je deze eerst met mij bespreekt. Ik ben ervan overtuigd dat we het in de meeste gevallen samen kunnen oplossen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de geschillencommissie te benaderen. Als therapeut houd ik me aan de beroepscode geformuleerd door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en ik ben aangesloten bij de geschillencommissie www.scag.nl.

Hier vind je de Algemene voorwaarden en privacyverklaring.