Praktische zaken - Praktijk voor Psychologie Referentiepunt

 

Praktische zaken

Behandeling kan zonder verwijzing van de huisarts. Individuele sessies worden veelal tot maximaal 50% vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder de noemer psychosociale therapie. Check je polis voor de voorwaarden, of klik hier voor een simpel overzicht van verzekeraars en vergoedingen via de beroepsvereniging psychosociale therapeuten (NVPA). Het beste is om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en het hen voor te leggen. Ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Relatietherapie wordt veelal niet vergoed.

De zorgverzekeraar wordt niet op hoogte gesteld van de inhoud van je gesprekken. Je kunt met allerlei soorten klachten terecht, ook voor klachten zoals burn-out waarvoor de zorgverzekeraar normaliter niet uitbetaalt. De gesprekken gaan niet af van je eigen risico.

Er is een wachtlijst van drie weken (sinds half november 2021). In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor je kan betekenen. Je ervaart dan ook of je je prettig voelt bij me.

Tarieven

Kennismaking Gratis
Sessie (individueel, 50 minuten) € 76,- (niet BTW plichtig)
Relatietherapie (twee mensen, 75 minuten) € 121,- (inclusief BTW)

Veel mensen denken bij een psycholoog gelijk aan het hebben van ernstige problemen. Juist alledaagse problemen zijn vaak een gesprek van onderwerp. Iedereen heeft het in zijn leven wel eens zwaar, het is niet gek dat je dan iemand zoekt om mee te praten. Dat is normaal, zelfs verstandig.

De praktijk en privacy

Afspraken moeten uiterlijk 24 uur vooraf aan de geplande afspraak worden afgezegd, dat mag ook per voicemail, e-mail of Whatsapp. Dan kan ik nog een afspraak met iemand anders plannen. 

Heb je problemen met de behandeling, dan heb ik het liefst dat je deze eerst met mij bespreekt. Ik ben ervan overtuigd dat we het in de meeste gevallen samen kunnen oplossen.

Er is sprake van een beroepsgeheim, zonder je schriftelijke toestemming geef ik geen informatie aan anderen.

Het is verstandig je huisarts in te lichten dat je gesprekken hebt. Zo kan de huisarts goed overzicht houden van wat er bij je speelt.

Als therapeut houd ik me aan de beroepscode geformuleerd door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en ik ben aangesloten bij de geschillencommissie www.scag.nl.

Hier vind je de Algemene voorwaarden privacyverklaring – praktijk referentiepunt.