Over Sylvie van Osch

Portret Sylvie van Osch

Over Sylvie van Osch

Mijn naam is Sylvie van Osch. Aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik neuropsychologie en revalidatiepsychologie gestudeerd. Hierna promoveerde ik op onderzoek naar het waarderen van kwaliteit van leven bij Medische besliskunde aan het Leids Universiteit Medisch Centrum.

Uit dat onderzoek blijkt onder andere dat je referentiepunt belangrijk is bij het waarderen van je kwaliteit van leven. Een referentiepunt is het uitgangspunt van waaruit je dingen bekijkt. Je referentiepunt is belangrijk voor het stellen van persoonlijke doelen.

Problemen en narigheid maken we allemaal mee. Je hebt doelen voor je leven die op sommige momenten te ver weg lijken van waar je je dan bevindt. Soms is het moeilijk om dat verschil alleen te overbruggen.

Het mooie van mijn vak vind ik dat ik mensen mag helpen als het in hun leven even niet mee zit. Ik vind het belangrijk te kijken naar zowel je klacht als je kracht. Het liefst werk ik doelgericht en afgestemd op je mogelijkheden. Ik streef ernaar dat je je na ieder gesprek gesteund en geïnspireerd voelt.

Bij de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapie ben ik geregistreerd als cognitief gedragstherapeut (www.vgct.nl). Ik heb veel cursussen gevolgd op dit gebied, evenals op het gebied van acceptance committent therapie (ACT), mindfulness, emdr,  oplossingsgerichte therapie, en positieve psychologie. Ik ben ook aangesloten bij de beroepsvereniging voor psychosociale therapeuten (NVPA), en RBCZ.

Als sinds 2007 werk ik als behandelend psycholoog. Ik heb veel mensen behandeld met uiteenlopende doelen, achtergronden, leeftijden, en referentiepunten. Daarnaast heb ik veel mensen onderzocht en behandeld die niet aangeboren hersenletsel hebben of een dementieel syndroom.

Ook geef ik scholingen bij uiteenlopende opdrachtgevers (zoals omgaan met moeilijk gedrag, dementie, persoonlijkheidsstoornissen, cognitieve trainingen aan mensen met nah).

Bel 06 4070 3247 voor meer informatie of mail naar info@praktijkreferentie.nl.